Butković je zadovoljan prvom godinom vlade

Foto: Hina

MINISTAR mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković prvu je godinu dana rada Vlade ocijenio vrlo uspješnom, posebice u svom resoru, ustvrdivši da je vlada uspješno prolazila kroz bonace i nevere te da će opstati do kraja mandata.

"Ja sam osobno zadovoljan s ovih godinu dana u kojima je bilo puno problema i izazova, prvenstveno time što smo uspjeli ugovoriti osam milijardi kuna bespovratnih sredstava za velike infrastrukturne projekte. Tu je najvažniji i najveći Pelješki most, zatim drugi veliki željeznički projekti, luke, a počeli smo i s projektima u unutarnjoj plovidbi", izjavio je Butković uoči sjednice Vlade.

"Uvijek može bolje"


"Naravno, uvijek može bolje i vjerujem da ćemo u narednom razdoblju biti još uspješniji. U prvoj godini bilo je i bonace i nevere, koja još uvijek traje", kazao je, a na pitanje misli li hoće li Vlada doći do kraja mandata odgovorio je kako hoće.

Kazao je i kako je bilo velikih problema, primjerice oko mosta Čiovo, ali vjeruje da će taj projekt biti okončan do iduće turističke sezone.

Na pitanje novinara koji veliki infrastrukturni projekt je proteklih godinu dana završen, pa čak i ako nije počet za vrijeme mandata aktualne vlade, Butković je odgovorio kako je završena željeznička dionica Gradec-Žabno.

Dodajući kako se radovi odvijaju i na dionici Dugo selo-Križevci, ocijenio je da su to veliki projekti koji traju te istaknuo da se konačno uspjelo ugovoriti oko osam milijardi kuna, povećati apsorpcija iz fondova, a otvara se i operativni program za luke vrijedan oko 80 milijuna eura.

Pročitajte više