NOVI DETALJI Pokušali izgurati policijski auto s ceste pa završili polomljeni u bolnici

Foto: SBplus, Ivica Galovic/PIXSELL

NAKON što je terenac stranih registarskih oznaka, koji je pokušao pobjeći policiji jučer oko 20 sati sletio s ceste u žičanu ogradu, 12 muškaraca, za sada neutvrđenog identiteta završili su u bolnici.

Njih 10 u pratnji policije dovezeno je u bolnicu u Slavonskom Brodu, dok je dvoje teže ozlijeđenih završilo u bolnici u Novoj Gradišci.

>> Terenac koji je pokušao izgurati policiju s ceste prevozio je Afganistance

Iscrpljeni i dehidrirani

Pomoć desetorici unesrećenima u slavonskobrodskoj bolnici pružio je Dr. Boris Hrečkovski koji je kazao kako se unesrećeni i dalje vode kao nepoznate osobe.

"Deset ljudi nepoznatog identiteta dovezeni su organizirano kolima Hitne medicinske pomoći Brodsko - posavske županije u pratnji policije u našu bolnicu. Smješteni su na odjel kirurgije i mi ih i dalje vodimo kao nepoznate osobe po brojevima od 1 do 10. Dobili su terapiju i u iščekivanju smo još nekih medicinskih pretrage kako bi ih mogli transportirati dalje u suradnji s policijom, koji će dalje s njima postupati sukladno propisima i zakonu.", kaže Hrečkovski.

Ne pokazuju želju za komunikacijom

"Kod osmorice smo zabilježili lakše tjelesne ozljede iako su svi bili u dosta iscrpljenom stanju, vjerojatno zbog pothranjenosti i boravka u uvjetima niske temperature. Bili su pothlađeni, izmoreni, vjerojatno i dehidrirani. Kad su došli u bolesničke sobe, legli su i nitko od njih nije želio ustati jer su bili premoreni. Ne pokazuju želju za komuniciranjem i teško se sporazumijevamo. Zapravo, ne znam ni kojim jezikom govore.", kazao je Hrečkovski.

Pročitajte više