NOVI DETALJI Terenac koji je pokušao izgurati policiju s ceste prevozio je Afganistance

Foto: Google Street View

JUČER oko 20 sati zaprimljena je dojava da se na autocesti A3 kod Slobodnice vozač terenca stranih registracijskih oznaka oglušio na zapovijedi policije da se zaustavi i nastavio vožnju, pokušavši izgurati vozilo policijskih službenika s ceste. Pritom je izgubio nadzor nad vozilom, sletjevši s ceste u žičanu ogradu, a potom odvodni kanal, javlja SBPlus.

U terencu se nalazilo više osoba, od kojih je nekoliko ozlijeđeno te su prevezeni u bolnicu u Slavonskom Brodu. Nema teže ozlijeđenih osoba. S obzirom na to da se radi o stranim državljanima, policijski službenici nastavljaju daljnji rad na utvrđivanju okolnosti njihovog ulaska u Republiku Hrvatsku.

Policija utvrđuje i druge okolnosti činjenja prekršaja, odnosno kaznenog djela, te će sukladno utvrđenom poduzeti odgovarajuće mjere, u svom priopćenju za medije navela je glasnogovornica PU brodsko-posavske, Kata Nujić.

Prema informacijama do kojih je došao SBplus, 10 stradalih prevezeno je u bolnicu u Slavonskom Brodu, a dvoje u Novu Gradišku. Radi se o stranim državljanima, najvjerojatnije o Afganistancima.

Ozlijede glave i prsnog koša

Od 10 dovedenih u brodsku bolnicu dvojica su zaprimljena s ozljedama glave i grudnog koša, dok se ostalih osam nalazi na promatranju jer još sa sigurnošću nije ustanovljeno ima li netko od njih težih povreda.

Nitko od hospitaliziranih ne želi komunicirati s bolničkim osobljem

Brodskim liječnicima problem predstavlja i činjenica da nitko od stradalih ne želi s njima komunicirati. Od dvoje pacijenata dovedenih u novogradišku bolnicu, jedan je u životnoj opasnosti. Svi pacijenti su u šoku i pothlađeni, iako na sebi imaju toplu odjeću. Riječ je o muškarcima dobi između 20 i 40 godina, javlja SBPlus.

Budući da su prilikom spašavanja i intervencije policije svi na sebi imali blatnjave cipele, očevici pretpostavljaju kako se radi o migrantima koji su hrvatsku granicu prešli pješice, a potom koristili vozilo čiji vozač nije želio stati na zahtjev policije. Za istaknuti je i podatak kako su svi prevezeni u bolnice i dalje pod policijskim nadzorom jer nad njima još uvijek nije provedena detaljna kriminalistička obrada.

Pročitajte više