STRUČNJACI UPOZORAVAJU "Novo oružje Sjeverne Koreje moglo bi ubiti 90 posto Amerikanaca"

Screenshot: YouTube
 
STRUČNJACI su upozorili američki Kongres da ignorira oružje koje je nedavno razvila Sjeverna Koreja, a moglo bi isključiti energetsku mrežu SAD-a i ubiti većinu Amerikanaca.
 
Dvojica članova raspuštene komisije Kongresa za EMP, odnosno oružje za napad elektromagnetskim impulsima, upozorila su na sastanku Odbora za domovinsku sigurnost da je "najveća prijetnja SAD-u nuklearni EMP napad, a vlada ignorira ovu mogućnost".
 
"Nuklearni EMP napad uništio bi sve što omogućava život i modernu civilizaciju"
 
Vođa bivše komisije za EMP William Graham i bivši načelnik Peter Vincent Pry upozorili su da bi ovakav napad mogao "na neodređeni period isključiti energetsku mrežu SAD-a te u roku od godine dana ubiti 90 posto Amerikanaca". Pozvali su Odbor za sigurnost da hitno zaštiti energetsku mrežu.
 
Bivši republikanski zastupnik Curt Weldon upozorio je prošlog mjeseca u The Hillu: "Nuklearni EMP napad uništio bi svu elektroniku, uzrokovao padove zrakoplova, zaustavio promet i svu infrastrukturu koja čini modernu civilizaciju i sam život mogućima. S vremenom bi milijuni ljudi umrli od gladi, bolesti i društvenog kolapsa".
 
Stručnjaci poput bivšeg NASA-inog znanstvenika Jamesa Oberga ranije su također upozoravali da bi Sjeverna Koreja mogla upotrijebiti satelit za detonaciju nuklearne glave iznad SAD-a. 

Pročitajte više