DORH o akciji Agrokor: Imamo naloge za pretrage kod 15 osoba

Foto: Borna Filic/PIXSELL

POVODOM pretresa stanova bivših direktora Agrokora, a uslijed čega je "palo" i prvo uhićenje, ono Ivana Crnjca, DORH je objavio kako je u tijeku postupanje Županijskog državnog odvjetništva temeljem članka 206., stavak f, Zakona o kaznenom postupku.

>> IZ MINUTE U MINUTU Policija upala u Todorićev dvorac, masovni pretresi po Zagrebu, počela prva hapšenja

Objasnili su kako su u tijeku izvidi i kriminalistička istraživanja zbog sumnje u počinjenja kaznenih djela protiv gospodarstva i krivotvorenja, koje provode u suradnji s policijom.

"Povodom interesa i upita predstavnika sredstava javnog priopćavanja, Državno odvjetništvo Republike Hrvatske, sukladno članku 206. Zakona o kaznenom postupku, odgovora kako je u tijeku postupanje nadležnog Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu i policije odnosno u tijeku su izvidi i kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv gospodarstva i krivotvorenja", navodi u svom priopćenju DORH.

Istražuje se 15 osoba

U priopćenju DORH navodi i kako su od nadležnog Županijskog suda pribavili sudske naloge za provođenje istrage nad 15 osoba.

"Tijekom ove faze poduzete su zakonom predviđene radnje odnosno ishođeni su nalozi suca istrage nadležnog županijskog suda radi provođenja pretraga kod petnaest osoba, koje su u tijeku. Naglašavamo kako je ovo postupanje nastavak višemjesečnih izvida na temelju provjerenih i potvrđenih činjenica te je početak opsežne istrage koja obuhvaća složene poslovne odnose u poslovnom subjektu."


Aplikaciju možete downloadati na ovom linku za Android ili na ovom linku za iPhone

Pročitajte više