Panika na 6000 metara visine, zrakoplov se morao naglo okrenuti

Foto: 123rf

LET kompanije AirAsia Indonesia prisilno je otkazan nakon što su se pojavili tehnički problemi koji su ukazivali na to da je u samom zrakoplovu došlo do poremećaja u koncentraciji tlaka i kisika, pa se zrakoplov nakon samo 25 minuta leta morao vratiti u australsku zračnu luku u Perthu.

Na letu QZ535 nalazilo se 151 putnik, uključujući i članove posade. Australski mediji javljaju kako je situacija u avionu bila kaotična i vrlo dramatična.

Na visini od 6 tisuća metara nastao je živi kaos."Praktički smo se pozdravljali jedni od drugih, stvarno je bilo uznemirujuće", kazao je jedan od putnika australskoj lokalnoj televiziji.

Claire Askew, jedna od putnica na spomenutom letu, kazala je lokalnim medijima kako je panika u zrakoplovu eskalirala radi članova posade koji su sami generirali kaotičnu situaciju nekontroliranim vrištanjem i stvaranjem stanja panike.

Prije tri godine im se srušio avion sa 162 putnika

U priopćenju kojega su poslali medijima, AirAsia se ispričala putnicima zbog prouzročenih neugodnosti.

Za napomenuti je i podatak kako je u lipnju AirAsia otkazala let prema Baliju. Naime, nakon što se avion počeo tresti, kako mediji navode, kao veš mašina, avion se po hitnom postupku vratio, baš kao i let QZ535, nazad u Perth.

U prosincu 2014. avion AirAsije srušio se u Javu pri čemu je poginulo svih 162 putnika, a kasnije se ustanovilo kako se zrakoplov srušio nakon što mu je otkazalo glavno upravljačko kormilo.

Pročitajte više