Severina pozirala s torbom "vrjednijom od zlata", od čije cijene će vam biti muka

Foto: Instagram/YouTube

DA SEVERINA uživa u skupim krpicama najpoznatijih svjetskih dizajnera nije tajna, no posljednja fotografija koju je objavila na Instagramu potvrdila je da zaista nema tog modnog dodatka koji si ona ne može priuštiti.

Severina je pozirala na aerodromu u trapericama, prugastoj, duboko dekoltiranoj košulji te crnim štiklama, no najviše pozornosti privlačila je skupocjena Hermes Birkin crna torba koja je stajala pokraj nje.

Riječ je o najpopularnijoj, ali i jednoj od najskupljih torbi na svijetu čija se cijena kreće od 40.000 kuna za onu najmanje veličine do 85.000 kuna za onu najveće veličine, 40 centimetara. Birkin torba ime je dobila po glumici i pjevačici Jane Birkin, a nastala je 1981. godine.

Točnu cijenu ove torbe može se saznati jedino na zahtjev, a ona, osim od veličine, varira i od vrste kože od koje je rađena, zemlje u kojoj se prodaje te čak i boje i modela. Za kupovinu ove torbe dugo je postojala čak i lista čekanja, a osim brojnih holivudskih zvijezda koje je ne ispuštaju iz ruku, popularizirala ju je i Samantha Jones, lik iz serije "Seks i grad", koja je u jednoj epizodi pokušala sve kako bi preko reda uspjela nabaviti slavnu Birkin torbu - i nije uspjela.

Prošle godine je na licitaciji aukcijske kuće Christie's u Hong Kongu jedna Birkinica prodana za nevjerojatnih 380.000 dolara i tako postala najskuplja torba na svijetu.

Ta Himalaya Birkin torba izrađena je od matirane krokodilske kože, ručno obojene u nijansama najvišeg planinskog lanca na Zemlji te je zbog toga uspjela doseći takvu cijenu.

Prošle su godine na stranici Baghunter, online "tržnici" za kupovinu i prodaju torbi, otkrili podatak da je Hermes Birkin torba sigurnija investicija od investicije u zlato ili dionice.

Severina je inače poznata kao ljubiteljica skupi torbi pa je tako jednom prilikom pozirala s neobičnom Hector Dog Bag torbicom koja se na internetu može pronaći za 15.000 kuna.

Pročitajte više