Poznati Hrvati bijesni zbog Šitumovih i Horvatinčića: "Tko te hebe kad nisi rođo da kupiš slobodu"

Foto/Screenshot: Facebook/YouTube

NEPRAVOMOĆNA presuda kojom je Tomislav Horvatinčić oslobođen optužbe da je kriv za smrt dvoje Talijana izazvala je buru reakcija u hrvatskoj javnosti. News feed svakog prosječnog Hrvata prepun je statusa u kojima se izražava frustracija zbog sustava u kojemu smo zapeli, a imuni nisu ni poznati Hrvati. Pokretanje ovrhe nad roditeljima Nore Šitum i oslobađanje Tomislava Horvatinčića razbjesnili su brojne poznate Hrvate.

Antonija Blaće kratko je napisala "Zna li netko kamo točno ide naša država", a brojni prijatelji nastavili su komentirati slučaj koji je danas uznemirio javnost.


Jacques Houdek na svom Facebook profilu napisao je da cijeli dan ne može doći k sebi i upitao se što se događa s Hrvatskom.

Ni Hamed Bangoura nije štedio riječi za Hrvatsku u kojoj živimo danas.

 "Prvo do doktora, a onda do odvjetnika. Idem po potvrdu da imam već 20 godina povremene sinkope, a onda ću s odvjetnikom dignuti tužbu i tražiti da me se skine sa svih jamstava za kredite privatnim i pravnim osobama, jer sam zbog nedostatka krvi i kisika u mozgu bio malo u nesvijesti i malo rastresen kad sam potpisivao sudužništva. Toplo preporučujem i da isto naprave i svi ostali građani koji imaju kredite ili su blokirani. A ne, čekaj ne možete Vi blokirani. Nemate novca za doktore, potvrdu i na kraju za odvjetnike. Ako imaš para gazi ubijaj, a ako ne umri pred bolnicom i sudnicom. Tko te hebe kad nisi rođo i nisi se umrežio, pa sad nemreš kupiti slobodu", napisao je.

Horvatinčića je dobro oprao i Bloger Krule.

"Uđem jutros u kladaru... reko "Ja bi stavio pesto kuna na Horvatinčića"... veli ova "Nije u ponudi"... reko "Zašto?"... veli "Imamo dojavu da će utakmica biti namještena"

Da ja u Gorskom kotaru svojim opelijanderom saterem jelena... prvo bi iz šume iskočilo lovačko društvo kojem moram namiriti štetu za jelena... pa eto MUP-a... plati kaznu za prometnu nesreću... za jelena... za pičke materne... pa aj na sud... a ako slučajno zgaziš medvjeda... bolje ti je mrtvog medvjeda odvući do auta i posjest ga za volan, a ti lezi ispred auta. Mobitelom mu slikaj glavu. Otvori mu profil na fejsu. Stavi da se zove "Mrki Jebač". Otvori fb mesendžer i klikni na nekog ko se zove Vjeverica, nek izgleda ko da je medo slao poruke... utipkajte "Mala što radiš?"... stavi mu mobitel kraj šape... a onda... onda kad MUP-ovac dođe, recite mu:

-Vidio sam ja da neće biti dobro onog trenutka kad je krenuo tipkati na mobitel! - Medvjed tipkao na mobitel!?

- Uzmite mu mobitel iz šape... što piše?

- (Murjak uzima mobitel) Jebo majku, evo preko fejzbuka slao nekoj Vjeverici poruku!

- Što joj je napisao?

- "Mala što radiš?"

A onda glasno dreknite: - Jebala ga vjeverica, ja umalo izgubi glavu zbog njegovog kurvanja!

Ako tako ne napraviš, unuci će ti otplaćivati gazomedarinu. Trebam li objašnjavati što bi bilo kad bi netko od nas radničke klase, autom usmrtio čovjeka? Ako za jelena najebeš... za medvjeda dužan 100 godina... za čovjeka ne treba ni objašnjavati. Kip Božice pravde u jednoj ruci drži mač... u drugoj vagu... a oči su joj zavezane nekvom krpom. U našoj, hrvatskoj verziji, isti taj kip Božice pravde izgleda tako da u jednoj ruci drži bunt eura... U drugoj ruci pršut od 12 kila,  na očima joj rejbanke."

Pročitajte više