Ćiro: Mamićeve priče o Biliću su apsurd, to je nisko miniranje

Foto: Getty Images/Guliver Image

HRVATSKA reprezentacija i njen podbačaj u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i dalje je glavna tema u hrvatskim medijima, a o tome se raspravljalo i u emisiji Otvoreno.

Nije se pojavio nitko iz Hrvatskog nogometnog saveza, a Davor Šuker pristao je pričati samo za jedan hrvatski dnevni list. Svoja razmišljanja o plasmanu Hrvatske u dodatne kvalifikacije za SP, smjeni izbornika i cijeloj situaciji iznijeli su Ćiro Blažević i legendarni vratar "Vatrenih" Dražen Ladić.

Obojica su podržala Zlatka Dalića, iako se ne slažu s načinom kako je postavljen.

"Dalić i ja smo radili u mladoj reprezentaciji. Kad gledam to iz vanjske perspektive, Dalić je napravio ludo hrabar potez pristavši preuzeti reprezentaciju na način na koji se sve to odigralo. Kada sam dobio informaciju da dolazi, pretpostavio sam da je novi izbornik, a sad vidimo da je samo rješenje za jednu utakmicu ili dodatne kvalifikacije. To je za njega bio veliki rizik, mislim da o tome nije razmišljao. Što bi bilo s njegovom karijerom da smo izgubili od Ukrajine?" pitao je Ladić.

"Sve je ispalo kako smo očekivali i treba mu odati priznanje", dodao je.

Nakon što je niz izbornika stigao uz blagoslov Zdravka Mamića, ovaj put Dinamov savjetnik tvrdi da on nije sudjelovao u izboru, a u pismu poslanom medijima predložio je Slavena Bilića.

"To je samo usluga Daliću jer Zdravko nikako da shvati da čim on nekog nominira, u javnosti automatski dolazi do otpora prema toj osobi, ni krivoj ni dužnoj. Kad je Čačić bio izabran, imao je veliki problem i siguran sam da je na prvom sastanku igračima sve bilo jasno, nije im trebalo ništa govoriti jer ga ionako nisu slušali. Nominacija Dalića za izbornika, iako je došla preko noći, pokazala je još jednom da, kada je najteže, svi smo spremni staviti glave skupa i pokazati kvalitetu. Bilo bi pametnije da preduhitrimo to, jer imamo kvalitetu, pitanje je samo imamo li prave ljude na pravom mjestu", dodao je Ladić.

Ćiro se nadovezao: "Način na koji je Dalić došao je potvrda najvećeg šarlatanstva. Hrvatski nogomet doživio je veliku afirmaciju, a onda dođu akrobati koji kompromitiraju sve. Mamić kaže Čačić, a ovi svi već u autobusu dižu ruku. Način na koji su ovog divnog dečka nominirali je apsurdan. Sjetio se netko, kao što se sjetio izbaciti Štimca, i kompromitira karijeru jednog mladog trenera. Izbacili su i Kovača, a onda smo Čačića tolerirali malo dulje".

"Mamićeve priče o Biliću su apsurd, to je nisko miniranje. Nije Mamić sklon tome. Šuker je vjerojatno doveo Dalića jer se Mamić na neki način povukao. Ali zamjeram Mamiću što je Čačića stavio. Pitao sam ga koje argumente ima Čačić da bude izbornik, a on mi kaže: Kume moj, nisam imao nikog boljeg. Mali milijun boljih je bilo!" kaže Ćiro.

Ladić i Blažević upozorili su da pobjeda Hrvatske u Ukrajini i eventualni plasman na SP ne smiju skrenuti pozornost javnosti sa situacije u nogometnom savezu. Javnost i dio nekadašnjih "Vatrenih" traži smjenu Šukerove garniture, a izbori su na proljeće.

"Ne znam kako će reagirati Janica naša draga. O njoj ovisi do kada će ovo trajati. Ako ovaj put vlada ne napravi ništa, izgubit će puno poena, tako su i oni prethodni izgubili", rekao je Blažević.
 

 

Pročitajte više