Mamić: Ja sam za Bilića na klupi reprezentacije

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

ZDRAVKO MAMIĆ, gospodar hrvatskog nogometa koji je optužen za izvlačenje novca iz Dinama, pružio je podršku Zlatku Daliću, novom ili privremenom izborniku hrvatske reprezentacije, ali i ponovio da je njegova želja Slaven Bilić.
 
Dalić je uskočio umjesto Ante Čačića za odlučujuću utakmicu protiv Ukrajine i odveo Hrvatsku u dokvalifikacije. 
 
"Meni je on najugodnije iznenađenje. Povukao je ključne taktičke poteze. Svatko zna da su oni najopasniji po bokovima, a on je stavio dva igrača koji su obrambeno na višoj razni i neutralizirao ih je", rekao je Mamić u RTL-u Danas.
 
Ostaje li onda Dalić?
 
"Ne znam, nisam član Izvršnog odbora. Meni se on svidio. Jedini je čovjek na svijetu koji bi uskočio 48 sati prije. To mu hrvatski nogomet ne smije zaboraviti i zbog toga je zaslužio da mu se pruži prilika. Treba voditi dvije utakmice pa sjesti s njim i vidjeti što dalje."
 
Smatra da se na klupu reprezentacije treba vratiti Bilić koji je Hrvatsku vodio od 2006. do 2012. godine.
 
"Ja sam za njega uvijek. Analizirao sam protok vremena i kako vidim hrvatsku u budućnosti. On je sigurno sada u najpotentnijim godinama i najkarizmatičniji je hrvatski trener. Branko Ivanković je rame uz rame s njim, a Dalić i svi drugi su jedna potvrđena vrijednost."
 
Čačić?
 
"Statistika mu je išla u prilog, kao što statistika govori da je u zadnje četiri utakmice osvojio samo četiri boda. Moglo se govoriti o nesreći, pehu..."
 
Davor Šuker?
 
"Njegov status ne bih vezao s plasmanom na Svjetsko prvenstvo ili ispadanjem. On ima moju podršku, a konačnu riječ dat će delegati u četvrtom mjesecu."
 
Mamića je dočekalo i pitanje koliko je on kriv za lošu atmosferu oko reprezentacije. Umjesto odgovara na to, počeo je o Rijeci..
 
"Pogledajte Rijeku... Ispali su iz lige prije pet godina, zbog administracije su ostali u ligi, a sada su osvojili su duplu krunu. To neka bude putokaz svakom klubu. Pa oni su htjeli žrtvovati Keka za interes hrvatske reprezentacije. To je Hrvatska, a ne oni što rade protiv reprezentacije."
 
Svetice?
 
"Mislim da će se odustati..."

Pročitajte više